Praxient

Praxient

Office / London / March 2007 / 400 sq m

Nick Leith-Smith was commissioned to create new offices for a new private investment start up in Central London. The brief included architecture, interiors and furniture specification, combining high end pieces, clever use of lighting and simple, straightforward solutions, all complimented by the client's extensive art collection.

The 400 sq metre space includes reception, meeting rooms, private offices and an open plan space. Glass sub-divisions were created by sandwiching simple string curtains within the double-glazing to soften the light and create privacy. An independent section of the office was designed for potential sub-letting, maximizing the flexibility of the space.

The specified furniture uses bold, colourful forms, while the diffused patterned screens serve to break up the floor plan and create clear demarcation between reception and office without sacrificing light or the feeling of space.